VOETBALSCHOOL

v.v. Bergentheim heeft een voetbalschool waarbij de allerkleinsten, die nog niet speelgerechtigd zijn voor de KNVB, de mogelijkheid hebben om alvast kennis te maken met deze mooie sport. Op een enthousiaste, speelse wijze worden de kinderen in contact gebracht met de bal en de eerste beginselen van het spel.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer begint de voetbalschool?
Op de scholen krijgen alle kinderen van groep 1 en 2 een uitnodiging mee en worden ze geïnformeerd over de eerste training. Deze zal veelal begin september starten.

Op welke dag en tijd vindt de voetbalschool plaats?
Woensdagmiddag van 17.00 uur tot 17.45 uur

Wie is het contactpersoon en hoe kan ik die bereiken?
Erik Hiddingh is de contactpersoon en je kunt hem bereiken via: jo8-9@vvbergentheim.nl,

Moet ik mijn zoon of dochter opgeven of moet deze lid worden?
Wel wordt u gevraagd om uw contactgegevens door te geven bij de trainer in geval contact met u noodzakelijk is. U kunt uw zoon/dochter aanmelden via de site van de vereniging onder het tabblad 'lidmaatschap'

Wordt er ook competitie gespeeld?
Sinds januari 2015 is er een regionale Mini-competitie voor de oudste spelertjes van de voetbalschool of spelers die nog niet bij een F-team mee kunnen spelen. Dit met als doel ze te laten wennen aan het spelen van wedstrijden. Hiervoor is ook geen contributie verplicht, maar u dient uw zoon/dochter wel op te geven. Dit kan eenvoudig via de site van v.v. Bergentheim

Wat is mijn zoon/dochter nodig voor de training?
Voor een training zijn voetbalschoenen nodig en sportieve kleding. In de zomerperiode volstaat een t-shirt en korte broek, maar bij kouder weer (< 15 graden) is een trainingspak aan te raden. Scheenbeschermers worden aangeraden.
Er is gelegenheid dat uw zoon/dochter zich omkleed en zich kan douchen, maar dit uitsluitend onder uw begeleiding. De praktijk wijst uit dat het douchen over het algemeen thuis gebeurt.

KLEDING EN MATERIAAL

KLEDING

Bij v.v. Bergentheim speelt elk team in gesponsorde kleding, waardoor u als ouder deze kleding niet aan hoeft te schaffen. U zult begrijpen dat het vervangen van tenues door verlies, beschadiging, slijtage of verkleuring een prijzige aangelegenheid kan worden en wij deze kosten graag beheersbaar houden.

Om bovenstaande te bewerkstelligen hebben wij onderstaande regels omtrent de kleding.

De tenues worden centraal gewassen door ouders of begeleiding.
Het wassen van de tenues op een temperatuur van lager dan 40 graden.
De tenues niet drogen in de wasdroger (ivm loslaten bedrukking).
Gesponsorde tenues worden zonder overleg met de coördinator niet privé gebruikt.
Na de wedstrijd wordt gecontroleerd of de tenues compleet zijn voor die in de tas belanden.
Kleding die vervangen moet worden, wordt niet weggegooid maar ingeleverd bij Henk Buitenhuis, waarna je nieuwe kleding ontvangt.
Bij verlies van kleding / materiaal graag onderstaand formulier gebruiken voor aanvragen van nieuwe kleding.

MATERIAAL

Ieder team krijgt de beschikking over een eigen kast met beschikbaar gestelde materialen. De kast is afsluitbaar middels een slot en daardoor niet voor anderen toegankelijk. Per team wordt door de materiaalman vastgesteld of het materiaal voldoet en indien nodig vervangen. Iedere leider / trainer is zelf verantwoordelijk voor de orde en netheid in zijn of haar kast en de aanwezigheid van de materialen. Indien vervanging nodig wordt geacht kan daarover contact opgenomen worden met onderstaande personen. Bij verlies van materiaal dient onderstaand formulier daarbij ingevuld te worden voordat nieuw materiaal beschikbaar wordt gesteld.

Sleuteluitgifte voor de materiaalkasten wordt verzorgd door Anton Stoeten. Aan het begin van het seizoen ontvangt iedere leider / trainer van een team een exemplaar, aan het einde van het seizoen moeten alle sleutels weer worden ingeleverd.

Mocht er vastgesteld worden dat een team / persoon onzorgvuldig met de gesponsorde kleding of het materiaal omgaat of zich niet houdt aan bovenstaande afspraken, dan kunnen de kosten voor nieuwe aanschaf verhaald worden op de betreffende persoon of het team.

Bij vragen of problemen kun je contact opnemen met Anton, Henk of Edgar.

Henk Buitenhuis
tel:06-13135139
email:h.buitenhuis@rekla2000.nl

Edgar Hultink:
tel: 06-12554773
e-mail: materiaal@vvbergentheim.nl

BEGELEIDING JEUGDTEAMS

Het begeleiden van jeugdspelers is erg leuk en uitdagend en gelukkig kunnen we binnen v.v. Bergentheim een beroep doen op vele vrijwilligers die dit kunnen beamen. Er zijn diverse functies binnen een team die op vrijwillige basis ingevuld kunnen worden, zoals trainer, leider, verzorger of assistent scheidsrechter (oftewel “vlagger”). In iedere functie ben je op een andere manier verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het welzijn van het team. Ieder jaar zijn we voor diverse teams op zoek naar mensen die we bij de diverse teams in kunnen zetten. Lijkt het je leuk en wil je jezelf aanmelden, stuur dan een e-mail naar tc@vvbergentheim.nl.

Faciliteiten voor begeleiding jeugdteam:
Leidersjas : deze wordt ter beschikking gesteld voor een goede herkenbaarheid
Consumptiemunten : voor en na de wedstrijd kunnen die ingeleverd worden bij de bar
Materiaalkast : ballen, pionnen, hesjes, e.d. vind je in een afsluitbare eigen kast
Handboek : per categorie spelers een eigen informatieboek
Was en rijschema : uniform systeem voor alle leiders voor informeren ouders
Opleiding : een opleiding voor jeugdtrainer wordt indien gewenst gefaciliteerd

Lidmaatschap vrijwilligers
Om ervoor te zorgen dat ook vrijwilligers automatisch verzekerd zijn voor ongevallen en aansprakelijkheid is het noodzakelijk dat zij lid zijn van de vereniging. De vereniging doet afdracht aan de KNVB voor alle leden. Daarvoor vraagt v.v. Bergentheim een minimale vergoeding van € 5,- per kwartaal.

Gebruik consumptiemunten
Aan het begin van het seizoen worden de consumptiemunten verstrekt door de penningmeester. Enkele omgangsregels voor het gebruik van de munten:
Inleveren kan voor of na de wedstrijd van het eigen team.
De munten gelden niet na een training of wedstrijd van het eerste elftal.
Bij een tekort aan munten kunnen bij de penningmeester nieuwe munten aangevraagd worden.
Aan het einde van het seizoen dienen de overige munten ingeleverd te worden.

Omgang afspraken en regels
Als begeleiding van je team ben je verantwoordelijkheid voor het gedrag van je team. Daarbij kun je denken aan fairplay en sportiviteit, maar ook gebruik van materialen en kleding. In het handboek en op de website staan regels, verwachtingen en omgangsnormen. Als elftalbegeleider wordt er van je verwacht dat je deze uitdraagt en bewaakt richting je team.

Bij vragen of problemen kun je contact opnemen met de coördinator van je team.

Coördinatoren jeugd v.v. Bergentheim

Voor de coördinatoren van de jeugd zie die pagina van de Technische Commissie: http://www.vvbergentheim.nl/technische-commissie/

REGELS EN OMGANGSVORMEN

ALGEMEEN

Het welzijn van ieder lid binnen de vereniging is even belangrijk. Iedereen heeft recht op een respectvolle benadering en moet zich met plezier op zijn of haar manier eigen manier kunnen ontwikkelen. Pestgedrag wordt dan ook niet getolereerd en het verzoek is dit te melden aan de betreffende leider, trainer of coördinator indien dit zich voordoet.

Betreden van de kantine is niet toegestaan met voetbalschoenen.
Laten we ons sportpark schoon houden en al het afval in de afvalbakken gooien. Maak elkaar er gerust attent op als dit niet gebeurt.
Voor het trainen en spelen gelden specifieke regels en deze zijn te vinden onder “Kunstgrasveld”. Zie de link: http://www.vvbergentheim.nl/clubinfo/kunstgrasveld.html
Vriendelijk verzoek om beschadigingen en gebreken op en rond het sportpark te melden aan Bertus Brand. We kunnen dit dan snel oplossen of melden bij een bedrijf of de gemeente.
Ons sportpark ligt buiten het dorp en daarom is goede verlichting een vereiste voor het optimaliseren van de verkeersveiligheid. Ook het dragen van reflecterende hesjes draagt hieraan bij.

Training en wedstrijden
Wees op tijd voor de training en wedstrijd(bespreking) en mocht je verhinderd of verlaat zijn, wees dan attent door zo spoedig mogelijk van je te laten horen.
Het dragen van scheenbeschermers tijdens wedstrijden is verplicht en ook tijdens de training wordt dit dringend geadviseerd ter voorkoming van blessures.
Zorg dat je de vereniging op een representatieve manier vertegenwoordigd in taalgebruik en gedrag zowel binnen als buiten het veld. Dit geldt tevens voor de gedragen clubkleding.
Trainen wordt gedaan in sportkleding en niet in bijv. spijkerbroeken. Denk er tevens aan om je bij temperaturen onder de 15 graden voldoende te kleden tegen de afkoeling.
Een wedstrijd of training start met een warming-up ter voorkoming van (spier)blessures.
Het dragen van zichtbare sieraden kan gevaarlijk zijn voor jezelf en voor anderen en is daarom niet toegestaan.

Kleedkamers
Schoenen worden buiten de kleedkamers en douches schoon gemaakt en niet tegen de muren uitgeklopt.
Na gebruik van de kleedkamers dienen deze opgeruimd en schoon achter gelaten te worden. Dit geldt voor de kleedkamers bij v.v. Bergentheim alsmede de kleedkamers bij een tegenstander. Denk aan afval in de afvalemmer en schoonmaken van de vloer.
Vandalisme wordt niet getolereerd en bij schade zal dit verhaald worden en houdt het bestuur zich het recht voor verdere sancties op te leggen.
Het dragen van badslippers is aan te bevelen ter voorkoming van infecties.
Er is voldoende douchegelegenheid en iedere speler wordt verzocht zich na het sporten te douchen, tenzij hiervoor persoonlijke redenen zijn.
Bij het constateren van beschadigingen is het verzoek deze te melden aan Bertus Hultink.

Corvee
Na afloop van de training of wedstrijd dienen de materialen opgeruimd te worden in de daarvoor bestemde kast.
Controleer of alle sponsorkleding in de tas komt en er niets ontbreekt
Controleer of een watertas, medische koffer of andere spullen mee komen. Denk daarbij ook aan spullen van teamgenoten.
Controleer of de kleedkamer netjes en opgeruimd is voor vertrek. Mocht dit niet het geval zijn, spreek elkaar hier dan op aan.

Roken en drankgebruik
Drinken van alcohol is wettelijk verboden beneden de leeftijd van 18 jaar en daar houden wij ons als vereniging ook aan. Wees sportief en breng de mensen achter de bar en daarnaast de vereniging niet in verlegenheid door toch drank te bestellen dan wel te laten bestellen.
Zorg ervoor dat de tafel waar je als team de derde helft zit opgeruimd wordt als je deze verlaat. Snackbakjes graag in de prullenbak en breng de flessen even naar de bar. Dit scheelt vrijwilligers achter de bar werk en wordt zeker gewaardeerd.
Roken is verboden in de kleedkamers en in de kantine. Tijdens de wedstrijd geldt dit tevens voor reserves.
Tijdens de wedstrijden is het niet toegestaan om drank in flessen te nuttigen buiten de kantine. Deze regel is van kracht tot 30 minuten na het einde van de laatste wedstrijd.